Op woensdagmiddag 10 april beleefde Het Grote Muzieklab een energieke start! Ruim 30 kinderen waren aanwezig op deze middag, bestaande uit leerlingen van de vereniging en nieuwe deelnemers aan deze editie.

De middag werd afgetrapt door Willem Gunneman en HUB Hattem, die samen met de kinderen een behoorlijke energie in de zaal teweeg brachten. Dit jaar doet de vereniging wederom mee aan de Kindermuziekweek en het thema was dan ook ‘Energie’, tevens de titel van het lied dat speciaal voor deze week werd geschreven. Na deze beweegactiviteit gingen de nieuwe deelnemers van Het Grote Muzieklab in groepjes langs workshops, waarin kennis werd gemaakt met de instrumenten die er te spelen zijn bij de vereniging. De workshops werden gegeven door de docenten van de vereniging: Suzanne Boer en Robert Bullinga. Tijdens de workshop werd er gewerkt aan een body percussie act om tijdens de afsluiting op 12 april te laten zien aan ouders en belangstellenden.

De leerlingen van de vereniging gingen onder begeleiding van dirigent en docent Meike Brandt bezig met het Kindermuziekweeklied. Tijdens de afsluiting zullen namelijk niet alleen de deelnemers van het Muzieklab een optreden geven, maar ok alle leerlingen van de vereniging (Orkestles XL) en de Experiband. Met beiden samen zullen de deelnemers samen ook nog eens het Kindermuziekweeklied laten horen.

Het was weer een fantastische middag, waarin we ons opnieuw hebben kunnen laten zien aan de jeugd van Hattem! Een leuk filmpje van de middag is via deze link te vinden.

Deel dit bericht!