Onder de opgewekte tonen van de pas opgerichte Arbeidersmuziekvereniging marcheerde de fleurige kinderstoet door de straten naar Dennenheuvel, begeleid door vele ouderen.’

 

Een persbericht uit de Homoet van 8 mei 1931 over de viering van de eerste mei van dat jaar, waarin melding wordt gemaakt van de oprichting van een Arbeiders Muziekvereniging. Niet helemaal juist, want de oprichting van Ontwaakt was toen nog niet voltooid. Een aantal dagen later, op 30 mei, werd er een bestuur gekozen en de oprichting was een feit. Als definitieve datum van oprichting werd 15 juni 1931 vastgesteld.

Muziekvereniging Ontwaakt is een fanfare. Dat wil zeggen dat de samenstelling van het orkest  grotendeels bestaat uit koperen blaasinstrumenten, zoals bugel, trompet en uiteraard veel slagwerk. Van de houten blaasinstrumenten zijn alleen de saxofoons vertegenwoordigd in de fanfare. Ontwaakt is een actieve en betrokken vereniging. De kwaliteit van de gespeelde muziek is natuurlijk belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Daarom wordt er jaarlijks een verenigingsavond georganiseerd voor alle leden van de vereniging en heeft Ontwaakt ook een zeer gevuld programma voor de jeugd in petto met allerlei leuke activiteiten.

Iedereen kan bij Ontwaakt een instrument bespelen. Er is plaats voor jong en oud in de Experiband en in het A-orkest voor de gevorderde muzikanten. Ook heeft Ontwaakt een aparte slagwerkgroep, voor de slagwerkers van de vereniging.

Mensen denken soms dat muziek maken ouderwets is, maar dat is absoluut niet waar! Met de instrumenten die wij gebruiken kun je echt hele leuke moderne muziek maken! Op Youtube vind je veel filmpjes van onze orkesten. Wil je meer horen? Kom dan gerust eens kijken op een van onze repetities! Je bent van harte welkom en de bestuursleden beantwoorden graag al je vragen.

Ontwaakt is een neutrale vereniging die niet verbonden is aan een maatschappelijke of geloofsovertuiging.