We schrijven 1782. De Hanze viert Hoogtij. Een verbond van steden die onderling handel dreven.”

De eerste woorden uit de Hanze beleving KLEURRIJK

Een samenwerking tussen Muziekvereniging Ontwaakt, Willem Gunneman producties, AngelArt Kunst&Zo en Atelier Susanne Annot. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om in het kader van het Hanzejaar 2023 een eenmalig en uniek evenement te organiseren onder de naam KLEURRIJK. Een muzikale beleving in het licht van de aloude Hanzestad met een knipoog naar de rijke historie van de regio, kunst, de inwoners, dromen en de toekomst.

Team KLEURRIJK: v.l.n.r. Angela Peters, Susanne Annot, Jeroen Scheffer, Erik Adams, Marloes Olthof, Arno Groeneveld en Eline Schakelaar

Wat houdt KLEURRIJK in?

KLEURRIJK is een samenwerkingsverband en een thema in één. Onder de naam KLEURRIJK werken de verschillende partijen samen om een show te organiseren waarin verhaal, muziek en beeldende kunst samenkomen. Tegelijkertijd fungeert KLEURRIJK als het thema waaronder het verhaal geschreven wordt: geen geschiedenisles, geen roman, maar een samenvoeging van kleinere verhaallijnen die samenkomen in dit thema. Verhalen die ons verleden als Hanzestad verbinden aan het heden en aan onze toekomst via maatschappelijke onderwerpen.

Het verhaal zal verteld worden door Willem Gunneman en muzikaal begeleid worden door Muziekvereniging Ontwaakt, aangevuld met gastmusici Menno Beijer, Jaap Zwart en een combo. Tijdens de show wordt er door Angela Peters en Susanne Annot live een kunstwerk gemaakt wat de verhaallijn zal gaan volgen en aan het einde van de avond het verhaal compleet zal maken.

Wanneer en waar vindt KLEURRIJK plaats?

KLEURRIJK al plaatsvinden op 14 oktober 2023. Op die dag zullen er twee shows gegeven worden in de Grote of Andreaskerk waarvan de tijdstippen op een later moment bepaald zullen worden.

Voorafgaand aan de show zal er een scholenproject plaatsvinden, waarin kinderen in aanraking zullen komen met beeldende kunst rondom onderwerpen uit de show. Voor andere Hattemers zal er voorafgaand aan de show ook een project plaats gaan vinden waarin geparticipeerd kan gaan worden. Uitkomsten van deze twee projecten zullen voorafgaand aan de show tentoongesteld worden op locatie.

Hoe kom ik aan toegangsbewijzen voor KLEURRIJK?

Momenteel is de kaartverkoop nog niet gestart. We verwachten in juni te kunnen starten, maar als je ons gaat volgen op Facebook of op Instagram, ben je altijd als eerste op de hoogte.