Kinderen die nog op de basisschool zitten kunnen starten bij Het Grote Muzieklab. Als ze het leuk vinden kunnen ze van daaruit verder met groepslessen.
Oudere kinderen en volwassenen kunnen individueel muziekles krijgen via Ontwaakt. Zodra de muzikant de basis van zijn/haar instrument onder de knie heeft, kan hij of zij instromen in de Experiband om geoefend te raken in het samenspel en voorbereid te worden op HaFaBra A-niveau. Dit traject geldt zowel voor blazers als voor slagwerkers en alle muzieklessen van Ontwaakt worden door professionele muziekdocenten verzorgd.

Zodra een leerling op het juiste niveau (HaFaBra B) kan spelen kan hij/zij ook doorstromen naar het A-orkest. Na het behalen van het B-diploma kan de muzikant kiezen om te stoppen met muziekles, of om door te gaan voor het HaFaBra C- en D-diploma.

Instrumentkeuze

Bij Ontwaakt kun je muziekles krijgen op slagwerkinstrumenten en blaasinstrumenten, zoals een bugel, trompet, saxofoon, trombone, bariton of hoorn. Daarnaast kun je ook altijd wisselen van instrument. Sommigen kiezen er zelfs voor om een tweede instrument te leren bespelen!
Als iemand lid wordt van Ontwaakt, krijgt hij/zij een instrument van de vereniging in bruikleen. Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen instrument te gebruiken.

Ben je nieuwsgierig? Je bent altijd van harte welkom bij een van onze repetities. Voor voor meer informatie (over bijvoorbeeld de tarieven) kun je contact opnemen via het contactformulier.