A-orkest: Arno Groeneveld

Arno Groeneveld is afgestudeerd als musicus klein koper (trompet, cornet en bugel) en orkestdirectie HaFaBra. In het dagelijks leven is hij actief als professioneel musicus, dirigent en docent. Groeiende en bloeiende muziekverenigingen, enthousiaste muzikanten die met plezier muziek maken zijn, naast de behaalde muzikale successen en de vele opgeleide jonge muzikanten, een bewijs van zijn vakmanschap.

Behalve dirigent is Arno, samen met zijn collega Arjan Dunning, oprichter en bestuurder van stichting TacT Muziek. TacT Muziek helpt en ondersteunt muziekverenigingen, scholen en gemeenten door professionele kennis en expertise op het gebied van blaasmuziek, onderwijs en verenigingsorganisatie beschikbaar te maken. Het verzorgen van muziekonderwijs aan muziekverenigingen en basisscholen is een van de belangrijkste diensten.

Arno streeft er naar om orkesten op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te laten musiceren. Hij gaat hierbij uit van de kracht van de vereniging waarmee wij werkt. ‘Uiteindelijk zijn het de muzikanten die muziek tot leven brengen. Als dirigent mag ik ze hierin begeleiden. Een gezonde balans tussen muzikaliteit, prestatie en een goede onderlinge sfeer vind ik belangrijk’.

Naast de artistieke eindverantwoordelijkheid als dirigent werkt hij graag samen met bestuurders en vrijwilligers om muziekverenigingen door te ontwikkelen. ‘De wereld verandert en daarmee ook de vereniging. Het spreekt voor zich dat je hierin mee beweegt. Je werkt met elkaar samen om de muziekvereniging en het orkest verder te brengen richting de toekomst. De hoofdtrainer van Ajax houdt zich ook niet alleen bezig met de voetbalwedstrijd op zondag. Succesvol zijn lukt alleen als de organisatie goed staat. Kortom mijn vak is meer dan dirigeren alleen’. Om hierin te blijven ontwikkelen heeft hij in 2023 de master-opleiding ‘management en innovatie’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond.

Experiband: Meike Brandt

Meike Brandt (2000) staat sinds september 2022 voor de Experiband van Ontwaakt. Ze studeert Trompet  (Jazz & Pop) aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daarnaast geeft Meike wekelijks trompetlessen, zowel fysiek als online. Los van de muziek is Meike gek op mountainbiken. 'Mountainbiken is een geweldige sport. Het liefst fiets ik in het buitenland, in de bergen met een mooi uitzicht. Ik noem het dan ook wel skiën, maar dan met de fiets!’

Ontwikkeling staat bij Meike centraal: zowel haar eigen ontwikkeling als muzikaal leider als de ontwikkeling van de muzikanten uit de Experiband.