De slagwerkgroep is een enthousiaste groep die elke maandagavond samenwerkt aan het instuderen van een gevarieerd slagwerkprogramma. Het is een moderne slagwerkgroep die onder leiding staat van twee slagwerkers van de vereniging. Het doel is om stukken te spelen waarbij alle onderdelen van het slagwerk aan bod komen. Dit wordt gedaan door zowel gestemd (marimba, vibrafoon) als ongestemd slagwerk (drumstel, toms) te gebruiken.

Leden van de slagwerkgroep worden allround opgeleid, zodat er een gevarieerd programma neergezet kan worden. Tevens leidt dit tot brede inzetbaarheid van onze slagwerkers. Zo kan het zijn dat je de ene keer achter het drumstel zit, maar de andere keer los mag gaan op de pauken of je muzikaliteit kan laten horen op de marimba of xylofoon.

Een paar keer per seizoen wordt er een gastdocent uitgenodigd om de groep op die manier nog beter voor te bereiden op de concerten en de laatste puntjes op de i te zetten. Dit kan een professionele muziekdocent zijn of een student van de muziekopleiding.

Of je nu een ervaren slagwerker bent of net begint met muziekles, voor iedereen is er plaats binnen de groep! De repetitietijd wordt onderling goed verdeeld, zodat er voor alle leden de juiste begeleiding en aandacht is.

Wil je graag een keer kennis maken met ons? Kom dan eens langs op maandagavond vanaf 18.30 uur in de Marke! Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.