We kijken met een goed gevoel terug op zaterdag 26 november, want het duoconcert van Ontwaakt en Bigband Allotria Zwolle in de Marke werd druk bezocht.

De avond werd afgetrapt door de slagwerkgroep, die met stukken van Billie Eilisch, Beethoven en Metallica liet horen dat ze van alle markten thuis zijn. Daarna was het de beurt aan de Experiband, het voormalige studieorkest van Ontwaakt. Sinds afgelopen september speelt deze flexibele groep onder leiding van conservatoriumstudente en trompettiste Meike Brandt.

Vervolgens speelde het A-orkest van Ontwaakt onder leiding van dirigent Arno Groeneveld een programma waarbij het fanfareorkest geleidelijk een opmaat gaf voor het swingende optreden van de bigband. Eerst werden de ‘fanfareske’ stukken ‘Faravista’ en ‘Friendly Takeover’ gespeeld, waarna er een opmaat werd gegeven voor het swingende programma van de bigband met ‘Spain’, ‘Sir Duke’ van Stevie Wonder en muziek uit de Disney Pixarfilm ‘The Incredibles’. Als kers op de taart speelde Ontwaakt samen met bigband Allotria ‘Blues for Stephanie’.

Na de pauze liet Allotria het publiek kennismaken met een onvervalst bigbandrepertoire. Onder andere ‘Come Fly With Me’, ‘Basie Straight Ahead’ en ‘Big Spender’ werden ten gehore gebracht, sommigen aangevuld met de fantastische zang van Joëlle Beimers en bandleider Herman Nijkamp. Gedurende het optreden werden er door verschillende muzikanten imposante solo’s neergezet. Al met al was het een bijzondere en unieke avond muziek in Hattem!

Deel dit bericht!