Vandaag hebben deze kanjers Het Grote Muzieklab afgerond. Fantastisch om te zien hoeveel ze al geleerd hebben in zes lessen. Onder leiding van Henk Beens en Luuk van Raalten van TacT Muziek hebben ze op woensdag 16 maart een mooi optreden gegeven, waarin ze aan hun ouders hebben laten horen wat ze al kunnen en hoe het hele leerproces eruit zag. Bovendien hebben ze allemaal hun Muzieklab Diploma in ontvangst mogen nemen!

Het Grote Muzieklab stond in het teken van experimenteren: uitproberen dus! Daar zijn de leerlingen direct tijdens de eerste les op 2 februari mee begonnen.

De tweede les stond voor een groot deel in het teken van ritmes. Er is gestart met het leren stampen en klappen van ritmes. Vervolgens is er in groepjes samengewerkt om zelf een ritme te bedenken, op te schrijven en aan elkaar laten horen.

Bij muziek maken is het natuurlijk ook leuk om op een podium laten horen wat je al kan. Erg spannend natuurlijk om op dat podium te staan, maar dat ging in les drie gelukkig zonder moeite! En het is leuk om te zien dat er toch écht al wel voorkeur ontstaat voor een bepaald instrument.

Succeservaringen! Zoals bij ieder begin geldt ook hier: het is écht niet makkelijk om een instrument te leren bespelen en dat kan soms heel frustrerend zijn. Toch hebben we te maken met echte doorzetters en waren wij ook tijdens de vierde les gisteren weer heel blij verrast welke stappen er gezet worden! Het geeft zelfvertrouwen en een kick!

Van alles uitproberen! En dan bedoelen we natuurlijk ook écht van alles… Voor wie dat durfde was het tijdens de vijfde les van het Grote Muzieklab namelijk mogelijk om een keer te dirigeren!!

En toen was het alweer zover: de zesde en laatste les van Het Grote Muzieklab. De kinderen hebben ons en hun ouders laten horen wat ze nu al kunnen en hun diploma in ontvangst mogen nemen!

Na afloop van Het Grote Muzieklab hebben we ook een taartje langsgebracht bij OBS De Vlonder als dank voor de gastvrijheid. Zes weken lang hebben we gebruik mogen maken van de lokalen, de rust mogen verstoren, maar vooral heel veel kinderen blij mogen maken.

Binnenkort gaan we starten met proeflessen en we kunnen gelukkig al een aantal leerlingen verwelkomen! Lijkt het je nou alsnog leuk om proeflessen te volgen om erachter te komen of muziek iets voor je is? Laat het ons gewoon even weten en dan kunnen we bekijken wat we daarin kunnen betekenen. Na de zomer start in ieder geval ook de tweede editie van het Grote Muzieklab!

Deel dit bericht!