Project Reprise is speciaal voor volwassenen die niet (meer) in een orkest spelen, maar het misschien wel willen proberen. Muziekvereniging Ontwaakt nodigt jou uit om je muzikale vaardigheden te (her)ontdekken in dit tijdelijke orkest. De nadruk ligt op muzikale ontwikkeling, zelfvertrouwen en plezier!

Project Reprise loopt van januari tot mei 2020. Als je je eigen instrument gebruikt kun je zelfs gratis meedoen. De meest gestelde vragen vind je onderaan deze pagina.

Vraag of aanmelden?

Heb je een vraag of wil je je al direct aanmelden? Vul dan het formulier hiernaast in.

In geval van een aanmelding, vragen wij om een korte motivatie in het tekstveld. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek waarin je inschrijving definitief gemaakt wordt.

Aanmelden kan tot 25 november 2019!

  Ik wil mij aanmeldenIk heb een vraag

  Meest gestelde vragen

  Hieronder vind je de meest gestelde vragen over dit project. Klik op een vraag om het antwoord zichtbaar te maken. Mocht je vraag hier niet tussen staan, neem dan contact op via bovenstaand formulier.

  Project Reprise is een tijdelijk orkest voor volwassenen die niet (meer) in een orkest spelen, maar dit wel willen proberen. Het orkest repeteert tweewekelijks en staat onder leiding van onze eigen professionele dirigent Arno Groeneveld. Samen sluiten we Project Reprise af met een optreden tijdens het voorjaarsconcert van Ontwaakt.
  Waarom niet? Muziek maken is een hobby voor het leven: je kunt tot op hoge leeftijd muziek (leren) maken. Of je nou als volwassene bent gestart met muziek maken of stiekem al jaren je instrument niet meer hebt aangeraakt, je bent van harte welkom. Er is geen maximumleeftijd. Voorwaarde is wel dat je bereid bent om thuis te oefenen en bij de repetities aanwezig bent. Project Reprise legt de basis om weer gezellig samen muziek te kunnen maken!
  Project Reprise loopt van januari 2020 tot mei 2020. Er zijn 9 repetities gepland, tweewekelijks op donderdagavond van 19.00 tot 19.50 uur. De repetities vinden plaats in de multifunctionele zaal van MFC de Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. Daar vindt op zaterdag 9 mei ook het afsluitende concert plaats. De repetitiedata in 2020 zijn:
  • 16 januari
  • 30 januari
  • 13 februari
  • 27 februari
  • 12 maart
  • 26 maart
  • 9 april
  • 23 april
  • 7 mei
  Je kunt meedoen met alle instrumenten die thuis horen in een fanfare:
  • slagwerk
  • bugel
  • cornet
  • trompet
  • trombone
  • hoorn
  • saxofoon
  • bariton/euphonium
  • esbas/besbas
  Er is geen minimum of maximaal aantal deelnemers per instrument. Bij een incomplete bezetting wordt het projectorkest aangevuld door leden van Ontwaakt.
  Als je zelf een degelijk instrument hebt mag je deze uiteraard gebruiken. Je doet dan gratis mee met Project Reprise!

  Heb je geen eigen instrument? Je krijgt dan in overleg een instrument via Ontwaakt in bruikleen. Je betaalt hiervoor borg en een vast bedrag van €15 per maand zolang je het instrument tot je beschikking hebt. Na afloop van Project Reprise krijg je de borg terug bij inlevering van het instrument in goede staat.

  Schrijf je je na afloop in als lid van Ontwaakt? Dan wordt het bedrag wat je in 2020 hebt betaald voor de bruikleen van je instrument verrekend met je contributie. Je ontvangt dus tot €60 euro korting op je lidmaatschap!
  Het instapniveau bij aanvang van het project is HaFaBra A of hoger. Een diploma is niet vereist. Je kunt bladmuziek lezen en je speelt eenvoudig repertoire met niet te veel technische moeilijkheden. Je kunt redelijk goed zelfstandig tellen en in de maat blijven. Op je instrument beheers je tenminste 2 kruizen en 2 mollen. Je vindt het prettig samen met anderen dezelfde partij te spelen. Je hoeft echt niet perfect te spelen, maar er wordt wel van je verwacht dat je je inzet om je kennis en vaardigheden naar eigen kunnen verder te ontwikkelen.
  Als je extra muzieklessen wilt volgen, kun je die op eigen gelegenheid regelen. Muziekles voor volwassenen wordt helaas niet financieel ondersteund. Als je dat wenst kun je als deelnemer van Project Reprise kun je wel ter ondersteuning met een ‘maatje’ aan de slag gaan: speciaal voor de deelnemers aan Project Reprise zijn enkele leden van Ontwaakt bereid gevonden om extra ondersteuning te geven. Je kunt gekoppeld worden aan iemand die een soortgelijk instrument bespeelt om op eigen gelegenheid afspreken om samen te oefenen en je kunt bij je maatje terecht met je vragen.
  Nee, je wordt pas lid als je na afloop besluit om bij Ontwaakt te komen spelen. Afhankelijk van jouw wensen en in overleg met de dirigent kun je plaatsnemen in de slagwerkgroep, het studieorkest en/of het A-orkest. Besluit je om (nog) niet lid te worden? Dat is ook prima. Je bent altijd welkom om weer aan te schuiven!
  We spelen muziek in diverse genres: zowel gloednieuwe popmuziek, lichte muziek als marsen en klassiekere werken – kortom, voor ieder wat wils. Meld je je op tijd aan, dan kun je natuurlijk ook een suggestie geven voor een stuk dat je graag zou willen spelen. Wie weet zetten we die dan wel op de lessenaar! Je ontvangt de bladmuziek uiterlijk 2 december 2019.