Slagwerkgroep

Op maandagavond repeteert de slagwerkgroep van Ontwaakt: een enthousiaste groep jongens en meiden die samen werken aan het instuderen van een gevarieerd slagwerkprogramma. Het is een moderne slagwerkgroep die onder leiding staat van twee slagwerkers van de vereniging. Er worden stukken ingestudeerd die tijdens de concerten en op straat te horen zijn. Het doel is om werken te spelen waarbij alle onderdelen van het slagwerk aan bod komen. Dit wordt gedaan door zowel gestemd (marimba, vibrafoon) als ongestemd slagwerk (drumstel, toms) te gebruiken.

Leden van de slagwerkgroep worden allround opgeleid, zodat er een gevarieerd programma neergezet kan worden. Zo kan het zijn dat je de ene keer achter het drumstel zit, maar de andere keer los mag gaan op de pauken of je muzikaliteit kan laten horen op de marimba of xylofoon.

Een paar keer per seizoen wordt er een gastdocent uitgenodigd om de groep op die manier nog beter voor te bereiden op de concerten en de laatste puntjes op de i te zetten. Dit kan een professionele muziekdocent zijn of een student van de muziekopleiding.

Of je nu een ervaren slagwerker bent of net begint met muziekles, voor iedereen is er plaats binnen de groep! De repetitietijd wordt onderling goed verdeeld, zodat er voor alle leden de juiste begeleiding en aandacht is!

Wil je graag een keer kennis maken met ons? Kom dan eens langs op maandagavond vanaf 18.30 uur in de Marke! Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.

A-orkest

Op dit moment bestaat het A-orkest uit circa 40 spelende leden in alle leeftijdscategorieën. Iedere donderdagavond wordt er van 19.30 uur tot 21.45 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Het orkest staat onder leiding van Arno Groeneveld. De muziekcommissie en de dirigent bepalen samen welke muziek er op de lessenaar komt te staan. Het accent ligt hierbij vooral op lichte moderne muziek, zoals musicals, films en bewerkingen van bekende popmuziek. Toch proberen zij ook dit populaire repertoire aan te vullen met andere muziekstijlen, die misschien wat minder voor de hand liggend zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Voor speciale gelegenheden, zoals een kerstconcert, wordt zowel vlotte en vrolijke als stemmige muziek ingestudeerd.

Op dit moment komt het A-orkest van Ontwaakt uit in de tweede divisie. In november 2019 is Ontwaakt op concours geweest in Zutphen en heeft hier een eerste prijs behaald.

Studieorkest

Het studieorkest is het opleidingsorkest van Ontwaakt. Iedere donderdagavond wordt er van 18.00 uur tot 19.15 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Je mag zo lang als je wilt in het orkest blijven spelen, maar wel is het de bedoeling dat je na het halen van je B-diploma ook doorstroomt naar het A-orkest. Er worden vaak concertjes gegeven in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of gewoon buiten op een mooie zomerse avond. Daarnaast treedt het studieorkest ook altijd op tijdens het najaarsconcert en doet het mee aan festivals. Ook oogst het orkest veel succes met optredens met andere jeugdorkesten. De dirigent van het studieorkest is Sandra Mulder.